Poprzedni temat «» Następny temat
KOMPA SZUKAM
Autor Wiadomość
Użytkownik vengardu 



Informacje
Wiek: 20
Dołączył: 17 Wrz 2015

Posty: 48
Skąd: Ścinawka Średnia
Wysłany: 2016-03-27, 12:46   

Nie mam za bardzo teraz czasu i tylko rzuciłem okiem trochę, moim zdaniem to kompa nie ma co do przodu składać i patrzyć na to "podkręcanie".. bo nie można Volt przewidzieć czy podkręcony sprzęt będzie działał 4-6lat, raz, że części się też zużywają, a dwa, że cholera wie czy za rok, dwa nie wejdzie taka rewolucyjna technologia, że takie i5-i7 będą sprzedawane za pół darmo bo przyjdzie coś o wiele mocniejszego, a i cholera wie czy u developerów nie pojawi się też w przeciągu paru lat nowa technologia, do której żeby pośmigać na minimalnych będzie potrzebne minimum i7 i taki gtx960. Nigdy nic nie wiadomo.

Ale jeżeli chodzi o twój zestaw volt, to od razu wyjebałbym Seagate, dyski bardzo awaryjne i jest z nimi masa problemów + krótka żywotność. STANOWCZO ODRADZAM dysków Seagate.
 
     
Poziom: 5 HP   0%   0/81
   MP   100%   38/38
   EXP   76%   10/13
Użytkownik [BF]Volt2412 
Dywizja Battlefield

CS GO



Informacje
Wiek: 18
Dołączył: 10 Lip 2015

Posty: 305
Skąd: Dolnyśląsk
Wysłany: 2016-03-27, 13:47   

Mam seageta i jest ok, ale można każdego WD włożyć i będzie ok. A co do tej rewolucji to już widzę jak intel czy amd strzela sobie w stope wypuszczając rewolucję, wystarczy obczaić rynek telewizorów. 4k oni mieli już 5 lat temu, tylko trzeba było wysprzedać 3d, zakrzywione, inne gówna i dopiero 4k wchodzi. Zresztą zobacz czym różnią się gry sprzed 3 lat... Niczym. BF3 a BF4 to jest kwestia zdjęcia niebieskiego filtru i podbicia tekstur...

Konfi decyzja należy do ciebie.
_________________
Jestem volt zajebisty kurwa chuj
 
     
Poziom: 16 HP   2%   11/556
   MP   100%   265/265
   EXP   33%   13/39
Użytkownik Miheu 
Jest Wspaniale



Informacje
Dołączył: 18 Lip 2015

Posty: 94
Skąd: Neverland
Wysłany: 2016-03-27, 19:33   

Wszystkiego nie czytałem, ale zapewniam, że ten gnojek Volt zna się na rzeczy. Na pudle złożonym przez niego za 3 kafle z groszem gram już 2 tygodnie i jestem cholernie zadowolony. Jakby Cię interesowało, to masz tu zestaw:
http://www.morele.net/inventory/info/N09ojZ/
_________________
"Cause there’s two types of people,
you are weak or you are me"
 
     
Poziom: 8 HP   0%   0/159
   MP   100%   76/76
   EXP   68%   13/19
Użytkownik KrZyWy 


Informacje
Wiek: 27
Dołączył: 17 Wrz 2014

Posty: 180
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-03-28, 13:12   

Ja mam coś takiego i jestem mega zadowolony :

AMD FX-8350 8x 4,0/4,5GHz

Płyta główna
MSI 970A-G43

Pamięć RAM
8GB DDR3 1600 MHz

Dysk twardy
1TB HDD
120GB SSD
Karta Graficzna

RADEON R9 290 dual-x 3GB
_________________
"Kazik: Jaki mamy dzien tygodnia? SiciuWyapa: Wiosna?!"
"Szynon: definicja libacji- 4zlot ptt"
"SiciuWyspa: pół człowiek-pół litra. "
 
     
Poziom: 12 HP   1%   3/319
   MP   100%   152/152
   EXP   48%   13/27
Użytkownik [BF]Konfucjusz2000 
starszy rewirowy



Informacje
Wiek: 30
Dołączył: 01 Wrz 2012

Posty: 449
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-03-29, 08:41   

http://www.morele.net/inventory/info/CwpYri/ - ostatecznie złożyłem coś takiego, troszkę okrojona wersja jeśli chodzi o kasę, ale powinno być ok.

Mam pytanko o zasilacz - posiadam w aktualnym kompie roczny zasilacz Corsair VS650
chyba powinien udźwignąć ten zestaw co nie? http://www.morele.net/zas...0051-eu-528013/

fajnie błoby zjechać te 400zł

Czy to wszystko ze sobą działa? Będzie ok? - zależy mi na tym, żeby z całym zestawem i monitorem zamknąć się w 4000zł, ro raczej nieprzekraczalna kwota.

Pozdro i dzięki za wszelkie rady!!!
_________________
"wąsy i broda - kto nie ma ten trzoda" - Konfucjusz
 
     
Poziom: 19 HP   2%   15/798
   MP   100%   381/381
   EXP   65%   32/49
Użytkownik [BF]Volt2412 
Dywizja Battlefield

CS GO



Informacje
Wiek: 18
Dołączył: 10 Lip 2015

Posty: 305
Skąd: Dolnyśląsk
Wysłany: 2016-03-29, 12:35   

Więc tak.
Twój zasilacz starczy więc -400 zł
Zmieniłem chłodzenie, dołożyłem montaż, jak chcesz sam składać i układać kable to wywal, kod na montaż żeby był za zeta VXW8NJNXKE.

http://www.morele.net/inventory/info/XOITbh/
_________________
Jestem volt zajebisty kurwa chuj
 
     
Poziom: 16 HP   2%   11/556
   MP   100%   265/265
   EXP   33%   13/39
Użytkownik [BF]Konfucjusz2000 
starszy rewirowy



Informacje
Wiek: 30
Dołączył: 01 Wrz 2012

Posty: 449
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-03-29, 12:42   

o fajnie dzięki!! - montaż chyba wywalę, bo i tak będę musiał sobie to podpiąć sam - w końcu zasilacz mam w domu już.

BTW - przy wszystkich częściach jest okablowanie do tego, czy trzeba będzie jeszcze jakieś pierdolety dokupić? kabelki od dysku, itp?
_________________
"wąsy i broda - kto nie ma ten trzoda" - Konfucjusz
 
     
Poziom: 19 HP   2%   15/798
   MP   100%   381/381
   EXP   65%   32/49
Użytkownik [BF]Volt2412 
Dywizja Battlefield

CS GO



Informacje
Wiek: 18
Dołączył: 10 Lip 2015

Posty: 305
Skąd: Dolnyśląsk
Wysłany: 2016-03-29, 12:44   

Jest okablowanie, zresztą jak zabraknie czegoś to za 2 dychy wszystko kupisz co potrzeba, i pamiętaj o kodzie na dysk!
_________________
Jestem volt zajebisty kurwa chuj
 
     
Poziom: 16 HP   2%   11/556
   MP   100%   265/265
   EXP   33%   13/39
Użytkownik [BF]Konfucjusz2000 
starszy rewirowy



Informacje
Wiek: 30
Dołączył: 01 Wrz 2012

Posty: 449
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-03-29, 12:57   

Wpisałem już - zjechałem z ceny ponizej 4k, z tego co widzę to faktycznie udało się jakoś sklecić kompa za ok 3100zł + 800zł monitor i jest dużo lepszy niż to co bym dostał za 3000zł gotowca.

Wielkie dzięki wszystkim - zwłaszcza Volt, Vlad i Konar !!!

Poratowaliście mnie, bo jak ja składałem swojego pierwszego kompa z GeForce 2 MX 64mb i AMD Athlon 1 GHz to trzeba go było samemu gwoździami zbić :D

Pozdro!
_________________
"wąsy i broda - kto nie ma ten trzoda" - Konfucjusz
 
     
Poziom: 19 HP   2%   15/798
   MP   100%   381/381
   EXP   65%   32/49
Użytkownik Vlad 



Informacje
Wiek: 28
Dołączył: 08 Gru 2015

Posty: 54
Skąd: Inowrocław
Wysłany: 2016-03-29, 13:25   

no i gitara :)
_________________
 
     
Poziom: 6 HP   0%   0/104
   MP   100%   49/49
   EXP   21%   3/14
Użytkownik [BF]Volt2412 
Dywizja Battlefield

CS GO



Informacje
Wiek: 18
Dołączył: 10 Lip 2015

Posty: 305
Skąd: Dolnyśląsk
Wysłany: 2016-03-29, 13:32   

Tylko nie próbuj chłodzenia do procka gwoździami mocować. Średnio się trzymają takie rozwiązania, lepiej kropelką.
_________________
Jestem volt zajebisty kurwa chuj
 
     
Poziom: 16 HP   2%   11/556
   MP   100%   265/265
   EXP   33%   13/39
Użytkownik Lobo 
Dywizja Battlefield




Informacje
Dołączył: 10 Sty 2012

Posty: 48
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-03-29, 18:41   

uhm, czemu składacie kompa na starszym sockecie?
Nie powinien to być czasem LGA1151 i DDR4? Przecież ceny chyba podobne.
_________________

 
     
Poziom: 5 HP   0%   0/81
   MP   100%   38/38
   EXP   76%   10/13
Użytkownik [BF]Volt2412 
Dywizja Battlefield

CS GO



Informacje
Wiek: 18
Dołączył: 10 Lip 2015

Posty: 305
Skąd: Dolnyśląsk
Wysłany: 2016-04-02, 12:51   

Daj cynę czy przyszedł, i jak się sprawuje.
_________________
Jestem volt zajebisty kurwa chuj
 
     
Poziom: 16 HP   2%   11/556
   MP   100%   265/265
   EXP   33%   13/39
Użytkownik spocony pelikan 
pan i w?adca
Moderator

Dywizja Battlefield

Braterstwo Broni




Informacje
Wiek: 34
Dołączył: 16 Sie 2012

Posty: 337
Skąd: irlandia,cork
Wysłany: 2016-04-03, 11:05   

nowe sockety jak i ram ddr to zaden szal a wybór podzespołów wychodzi drożej. JAk dla mnie to jak chłopaki wybrali to najlepszy wybór na daną chwile jeśli chodzi o cena do jakośći.

ja do tej pory mam
I5 2500k
8gb ram (2400 )
asus r9 direct cu
asus P8Z68 V-PRO GEN 3
corsair 1200I
ssd 850 , 240gb

i kazda gra smiga na full a komp ma 3 lata juz.

konfi bedziesz zadowolony :)

a chlopakom bedziesz musial postawic pifo na zlocie :beer: :spoko:
_________________
sie gra sie ma
 
     
Poziom: 17 HP   1%   6/630
   MP   100%   301/301
   EXP   14%   6/41
Użytkownik [BF]Volt2412 
Dywizja Battlefield

CS GO



Informacje
Wiek: 18
Dołączył: 10 Lip 2015

Posty: 305
Skąd: Dolnyśląsk
Wysłany: 2016-04-03, 12:10   

Moje ulubione to tymbark :D
_________________
Jestem volt zajebisty kurwa chuj
 
     
Poziom: 16 HP   2%   11/556
   MP   100%   265/265
   EXP   33%   13/39
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  





Odwiedź nas

Wszelkie prawa zastrzeżone przez PTT-Klan.pl
Zakaz kopiowania jakichkolwiek elementów strony bez zgody autora!!!
Administracja nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci wysylane przez userów!!

Projekt: ilnik.eu

Kodowanie: PatrykSpec.pl

Modyfikacje: WoDzU

ForumUżytkownicyGrupyStatystykiAlbumDownloadSzukajFAQ