Poprzedni temat «» Następny temat
pomocy!!!
Autor Wiadomość
Użytkownik Iharni 



Informacje
Wiek: 29
Dołączył: 26 Paź 2013

Posty: 108
Skąd: ?owicz
Wysłany: 2016-05-04, 15:36   pomocy!!!

Witam szukam budżetowego kompa i stworzyłem coś takiego: http://www.morele.net/inventory/info/f7QVFF/
Proszę o jakiś sugestie komp mam być do World of warcraft , lol jakieś tam fps nie zależy mi na full hd itp ma być tani a dobry. Czy coś takiego co stworzyłem pociągnie wieśka na jakiś low lub normal ?? Przypominam że maks to 1500 zł hajtam się a po ślubie chce się budować wiec jak nie wygram w totka to nie mam co liczyć na czas obecny na nic lepszego. Ważne by mi chociaż te 4 lata wegetacji polatał jakoś.
 
     
Poziom: 9 HP   0%   0/193
   MP   100%   92/92
   EXP   40%   8/20
Użytkownik [BF]Volt2412 
Dywizja Battlefield

CS GO



Informacje
Wiek: 19
Dołączył: 10 Lip 2015

Posty: 304
Skąd: Dolnyśląsk
Wysłany: 2016-05-04, 15:57   

Panie dzieju to co stworzyłeś to jakieś nieporozumienie więc zdecydowałem się zbudować kompa od podstaw.
Karta o wiele wydajniejsza, niż to co wybrałeś.
Procek bardzo fajny, ale co do niego później.
Zasilacz dałem mój, i sprawdzony a w tej samej cenie, chociaż 300w by starczyło spokojnie.

Tu masz linkacza: http://www.morele.net/inventory/info/Cxj1As/

Ale ja polecałbym tobie kupić procek tu: http://www.zadowolenie.pl...medium=referral

I z pozostałych 250 zeta dołożyć do tego http://www.morele.net/chl...-spc146-858457/

Myślę że polatasz na tym zestawiku owiele lepiej niż na tym swoim, ale HD na low powinno być spokojnie.
_________________
Jestem volt zajebisty kurwa chuj
 
     
Poziom: 16 HP   2%   11/556
   MP   100%   265/265
   EXP   30%   12/39
Użytkownik [BF]Volt2412 
Dywizja Battlefield

CS GO



Informacje
Wiek: 19
Dołączył: 10 Lip 2015

Posty: 304
Skąd: Dolnyśląsk
Wysłany: 2016-05-04, 16:07   

W full HD na średnich w W3 wyciąga w okolicy 30 klatek. https://www.youtube.com/watch?v=5zslhyseoEE
_________________
Jestem volt zajebisty kurwa chuj
Ostatnio zmieniony przez Volt2412 2016-05-04, 16:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Poziom: 16 HP   2%   11/556
   MP   100%   265/265
   EXP   30%   12/39
Użytkownik Iharni 



Informacje
Wiek: 29
Dołączył: 26 Paź 2013

Posty: 108
Skąd: ?owicz
Wysłany: 2016-05-04, 16:14   

Dzięki za helpunio :D A jeszcze myślałem właśnie o platformie amd ale moja wiedza o kompach skończyła się na czasach pierwszych procesorów core 2 duo wiec wiesz :D
 
     
Poziom: 9 HP   0%   0/193
   MP   100%   92/92
   EXP   40%   8/20
Użytkownik [BF]Volt2412 
Dywizja Battlefield

CS GO



Informacje
Wiek: 19
Dołączył: 10 Lip 2015

Posty: 304
Skąd: Dolnyśląsk
Wysłany: 2016-05-04, 16:20   

Procki od AMD są kierowane do bardzo wąskiego grona odbiorców, i do gier są raczej średnie.
_________________
Jestem volt zajebisty kurwa chuj
 
     
Poziom: 16 HP   2%   11/556
   MP   100%   265/265
   EXP   30%   12/39
Użytkownik Iharni 



Informacje
Wiek: 29
Dołączył: 26 Paź 2013

Posty: 108
Skąd: ?owicz
Wysłany: 2016-05-04, 16:41   

A jeszcze mam pytanie. Mam dosyć wiekową obudowę w której zasilacz jest na górze. Z tego co widzę to wszystkie zasilacze mają teraz wentylator. Jak miał bym go zamontować, odwrotnie by wentylator był na spodzie zasilacza ??
 
     
Poziom: 9 HP   0%   0/193
   MP   100%   92/92
   EXP   40%   8/20
Użytkownik [BF]Volt2412 
Dywizja Battlefield

CS GO



Informacje
Wiek: 19
Dołączył: 10 Lip 2015

Posty: 304
Skąd: Dolnyśląsk
Wysłany: 2016-05-04, 16:49   

To głupie, skoro będziesz miał remont będziesz miał wiertarkę ┬┴┬┴┤ ͜ʖ ͡°) ├┬┴┬┴
_________________
Jestem volt zajebisty kurwa chuj
 
     
Poziom: 16 HP   2%   11/556
   MP   100%   265/265
   EXP   30%   12/39
Użytkownik Lobo 
Dywizja Battlefield




Informacje
Dołączył: 10 Sty 2012

Posty: 48
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-05-04, 21:19   

Procek i3 to jakieś 550zł (czyli 70zł więcej niż Pentium), a różnica w wydajności dosyć spora.
_________________

 
     
Poziom: 5 HP   0%   0/81
   MP   100%   38/38
   EXP   76%   10/13
Użytkownik Wodzu 
Administrator

Braterstwo Broni

Weteran

Dywizja Battlefield




Informacje
Wiek: 41
Dołączył: 27 Lut 2008

Posty: 2080
Skąd: Düsseldorf
Wysłany: 2016-05-04, 21:50   

A co masz aktualnie bo za 1500 golda to raczej rasowanie tego co masz .
 
     
Poziom: 37 HP   5%   202/4047
   MP   100%   1932/1932
   EXP   52%   76/144
Użytkownik BloodyIwo 



Informacje
Wiek: 24
Dołączył: 27 Wrz 2015

Posty: 45
Skąd: Sosnowiec, Polska
Wysłany: 2016-05-05, 12:02   

Ja poskładałem używaną maszynę z pół roku temu, śmiga bez zarzutów, i mimo ryzyka bardzo polecam ten sposób ponieważ możesz w tej samej kwocie pokusić się na coś dużo lepszego albo zaoszczędzić, jednak myśle że jesli chcesz wydać około 1500 chociaż część podzespołów może być z drugiej ręki.

- płyte główna M4A87TD/USB3
- procesor AMD Athlon II 645 X4 (płyta i procek - 250zł)
- 4gb ram kingston ddr3 x2 nowe (po 80zł = 160zł)
- zwykly dysk 500Gb (Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS 500GB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5") (50zł kumpel wymienił na ssd a jego stary odkupiłem)
- zasilacz chiftec 500w z pół roczną gwarancją (70zł)
- grafika Gainward GeForce GTX 560 Ti Golden Sample 1 GB (260zł)
- obudowa ibox force 1804 nowa
- nagrywarka dvd asusa nowa (obudowa i nagrywarka 100zł)

całkowity koszt 950zł bo doliczam paliwo na dojazd po odbiór części na terenie śląska, a tym samym mam baze do ew. dokupienia np lepszej grafy chociaż na mój użytek ta mi w zupełności wsytarczy, nawet w Wiedźmina idzie pograć na niskich/średnich;p
 
     
Poziom: 5 HP   0%   0/81
   MP   100%   38/38
   EXP   53%   7/13
Użytkownik Iharni 



Informacje
Wiek: 29
Dołączył: 26 Paź 2013

Posty: 108
Skąd: ?owicz
Wysłany: 2016-05-05, 14:35   

Wodzu z tego co mam ze starego kompa to nic nie złoże w blaszaku cześci z przed 6 lat i tylko obudowa po małych przeróbkach się nada xD
A aktualnie jadę ciągle na laptopie asus z dedykowanym radkiem nawet nie pamietam jakim ale 6470M chyba i i3- 2gen już 5 rok i tak ładnie się trzyma jak na laptop do gier który wcale nie był gamingowy a kosztował 1700 zł z przesyłką :D
A Bloody co do używanych cześci to mam złe wspomnienia wiec odpada.
Ostatnio zmieniony przez Iharni 2016-05-05, 15:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Poziom: 9 HP   0%   0/193
   MP   100%   92/92
   EXP   40%   8/20
Użytkownik Iharni 



Informacje
Wiek: 29
Dołączył: 26 Paź 2013

Posty: 108
Skąd: ?owicz
Wysłany: 2016-05-05, 16:37   

Volt objaśnij mi jeszcze to i różnice:
http://www.morele.net/pro...1482573-832089/


http://www.morele.net/pro...46g3258-647919/

oraz z tego co wiem trzeba te procki troszkę kręcić do zegara 4.4 . Filmik z morele
https://www.youtube.com/watch?v=UDyis7g9eAw

Dlatego stworzyłem coś takiego jeszcze i cenowo wyszło spoko do tego dysk ssd bo za free:D
http://www.morele.net/inventory/info/FLGr41/

Sorki ze tak truje z tym atlonem ale przy occ nie chce niczego sfajczyć
Ostatnio zmieniony przez Iharni 2016-05-05, 17:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Poziom: 9 HP   0%   0/193
   MP   100%   92/92
   EXP   40%   8/20
Użytkownik [BF]Volt2412 
Dywizja Battlefield

CS GO



Informacje
Wiek: 19
Dołączył: 10 Lip 2015

Posty: 304
Skąd: Dolnyśląsk
Wysłany: 2016-05-05, 17:09   

Jebłem się, powziąłem OEM'a sorry moja wina.
_________________
Jestem volt zajebisty kurwa chuj
 
     
Poziom: 16 HP   2%   11/556
   MP   100%   265/265
   EXP   30%   12/39
Użytkownik Iharni 



Informacje
Wiek: 29
Dołączył: 26 Paź 2013

Posty: 108
Skąd: ?owicz
Wysłany: 2016-05-07, 09:54   

Nie no bardziej mi chodzi o różnice w cenie a nie box lub oem.. I co myślicie o tej ostatniej konfiguracji która wstawiłem.
 
     
Poziom: 9 HP   0%   0/193
   MP   100%   92/92
   EXP   40%   8/20
Użytkownik [BF]Volt2412 
Dywizja Battlefield

CS GO



Informacje
Wiek: 19
Dołączył: 10 Lip 2015

Posty: 304
Skąd: Dolnyśląsk
Wysłany: 2016-05-07, 10:56   

Jak wolisz, biorąc AMD masz lepsze osiągi bez kręcenia, lecz intel jest bardziej przyszłościowy, z uwagi na to że potem dokładasz 4 paki w płytę i nagle masz procka 4,4 który nie klęka przed żadną dzisiejszą grą w full hd na low.
_________________
Jestem volt zajebisty kurwa chuj
 
     
Poziom: 16 HP   2%   11/556
   MP   100%   265/265
   EXP   30%   12/39
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  





Odwiedź nas



Wszelkie prawa zastrzeżone przez PTT-Klan.pl

Zakaz kopiowania jakichkolwiek elementów strony bez zgody autora!!!
Administracja nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci wysylane przez userów!!

Rok Założenia: 2005

Modyfikacje: WoDzU

ForumUżytkownicyGrupyStatystykiAlbumDownloadSzukajFAQ