Poprzedni temat «» Następny temat
składanie komputera
Autor Wiadomość
Użytkownik sd19 


Informacje
Wiek: 22
Dołączył: 17 Lis 2016

Posty: 4
Skąd: Toruń
Wysłany: 2016-11-17, 16:59   składanie komputera

budżet komputera to 2900zł
generalnie nie lubie procesora amd więc i5 dobrze by było
i najlepiej żeby w komputerze nie było karty graficznej radeona
komputer stosowany do gier dokładniej pod wiedźmina 3
napęd mam usb więc cały komputer bez napędu i obudowy budżet to MAX 2900zł
(obudowe wezme ze starego)


jeśli kogoś to interesuje to obecny komputer to
płyta główna: GA-E31-DS3L
karta graficzna: Palit GeForce 9800GT 512MB
pamięć: Pamięć GoodRam DDR2 2 kości 1. 1gb 2. 2gb
procesor: intel core 2 duo e7400 2,8GHz
dysk: samsung HD502IJ
zasilacz: IBOX 500w DR-8500BTX
obudowa: iBOX LYNX 703LD czarno-żółta

dobrze by było zestaw składać na morele gdyż kupuje tam jeszcze pare rzeczy
Ostatnio zmieniony przez sd19 2016-11-17, 17:04, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   33%   3/9
Użytkownik [ZPTT]Midiv 
Gabriel ^^
Znajomy PTT




Informacje
Wiek: 18
Dołączył: 08 Wrz 2016

Posty: 227
Skąd: Rawa Mazowiecka
Wysłany: 2016-11-17, 17:37   

A co my jesteśmy? Forum Komputer Świat czy o kiego chodzi? XD
Ziomek, jak tak trudno to Ci z dobroci serca umieszczę nawet linka do ww. forum http://forum.komputerswia...-co-kupi%C4%87/
_________________
Taki tam gamer z chu**wym komputerem :D
 
 
     
Poziom: 14 HP   2%   8/426
   MP   100%   203/203
   EXP   9%   3/33
Użytkownik Wodzu 
Administrator

Braterstwo Broni

Weteran

Dywizja Battlefield




Informacje
Wiek: 41
Dołączył: 27 Lut 2008

Posty: 2080
Skąd: Düsseldorf
Wysłany: 2016-11-17, 17:50   

Midiv napisał/a:
A co my jesteśmy? Forum Komputer Świat czy o kiego chodzi? XD
Ziomek, jak tak trudno to Ci z dobroci serca umieszczę nawet linka do ww. forum http://forum.komputerswia...-co-kupi%C4%87/


Temat na naszym forum pomoc techniczna jest właśnie od tego by koledze pomóc jak sie nie znasz i dysponujesz tylko linkiem to najlepiej nie odpisuj na takie pytania.
_________________
Kontakt:
Prywatna wiadomość na Forum (PW)
wodzu@ptt-klan.pl (Prywatny Email)
polishtacticsteam@ptt-klan.pl (Oficjalny Email)

 
     
Poziom: 37 HP   5%   202/4047
   MP   100%   1932/1932
   EXP   52%   76/144
Użytkownik [ZPTT]Talib 
Znajomy PTT



Informacje
Wiek: 19
Dołączył: 27 Paź 2016

Posty: 29
Skąd: Kościerzyna
Wysłany: 2016-11-17, 18:34   

Wodzu napisał/a:
Midiv napisał/a:
A co my jesteśmy? Forum Komputer Świat czy o kiego chodzi? XD
Ziomek, jak tak trudno to Ci z dobroci serca umieszczę nawet linka do ww. forum http://forum.komputerswia...-co-kupi%C4%87/


Temat na naszym forum pomoc techniczna jest właśnie od tego by koledze pomóc jak sie nie znasz i dysponujesz tylko linkiem to najlepiej nie odpisuj na takie pytania.
Polecam komputery z tej strony zalecane.pl może i są tam w niektórych zestawach karty radeona lecz z powodu jakości do ceny. Musisz tylko części ręcznie odnaleźć na morelach i skleić koszyk Ale z tych części wszystko będzie trybic myślę ze pomoglem :spoko:
 
     
Poziom: 4 HP   0%   0/61
   MP   100%   29/29
   EXP   18%   2/11
Użytkownik sd19 


Informacje
Wiek: 22
Dołączył: 17 Lis 2016

Posty: 4
Skąd: Toruń
Wysłany: 2016-11-17, 18:35   

https://www.morele.net/inventory/info/m5PZfm/

bawiłem sie samemu i teraz pytanie da sie zmienić karte graficzną aby nie stracic zbytnio na wydajności a cena była 3500 ?
 
     
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   33%   3/9
Użytkownik [ZPTT]Truchlo 



Informacje
Wiek: 21
Dołączyła: 31 Paź 2016

Posty: 368
Skąd: okolice Katowic
Wysłany: 2016-11-17, 18:45   

Będziesz miał się ciężko wstrzelić... jak na moje oko, to masz wszytko do wymiany, kolego, bo twojej płyty głównej już nie produkują z tego co widzę, więc zakładam, że będzie mieć stare sockety i w DDR2 w najlepszym wypadku, a do pana Gerarda przydałoby się DDR4 lub GDDR5, żeby tak 6GB grafy weszło (która używana plasuje się od 1500zł do 2300; zależnie czy po znajomości i jakiej firmy) + bez 8BG (najlepiej 16) ramu se nie pośmigasz za bardzo :P
[o procku nawet sił nie mam wspominać, a o głównej zapomnij XD]

REASUMUJĄC: No do, pal. Tak po taniości by się to ze 5 do 4 koła minimalnie wyszło, z używkami i naszym kochanym VATem :P
(jeśli się mylę, to proszę o poprawkę, ale ja w sumie robiłam mocno po taniości kompa rok temu i mnie ósemkę wyszedł XD)
:ups:
 
     
Poziom: 17 HP   4%   25/630
   MP   100%   301/301
   EXP   90%   37/41
Użytkownik [ZPTT]Talib 
Znajomy PTT



Informacje
Wiek: 19
Dołączył: 27 Paź 2016

Posty: 29
Skąd: Kościerzyna
Wysłany: 2016-11-17, 18:50   

sd19 napisał/a:
https://www.morele.net/inventory/info/m5PZfm/

bawiłem sie samemu i teraz pytanie da sie zmienić karte graficzną aby nie stracic zbytnio na wydajności a cena była 3500 ?
Palit gtx 1060 https://www.morele.net/ka...e=1&tech_page=1 Rx 480 8gb https://www.morele.net/ka...ing-8gd-974950/ Ja bym wybrał radeona wydajniejszy
 
     
Poziom: 4 HP   0%   0/61
   MP   100%   29/29
   EXP   18%   2/11
Użytkownik [ZPTT]Truchlo 



Informacje
Wiek: 21
Dołączyła: 31 Paź 2016

Posty: 368
Skąd: okolice Katowic
Wysłany: 2016-11-17, 18:51   

sd19 napisał/a:
https://www.morele.net/inventory/info/m5PZfm/

bawiłem sie samemu i teraz pytanie da sie zmienić karte graficzną aby nie stracic zbytnio na wydajności a cena była 3500 ?


*wyciąga lekko zakurzone pudełeczko W3*
- bez procka min. 3.3GHz NIET
- do czego ty chcesz wsadzić tą grafe GDDR5 jak płyte główną masz DDR4???
- a RAM masz DDR3 - TY SIĘ WGL ZNASZ NA TYM? Muszą być odpowiednie sockety itd. na płycie graficznej a części do siebie pasować. Nie rób tego sam jak się nie znasz na specach XD
- na hui ci bateria do laptopa...
- ten zasilacz jest za słaby. weź se 500 z be quiet!

Sił nie mam, stary... idź do komputronika albo coś a nie próbuj składać kompa na siłę samemu nie mając o tym pojęcia :/


EDIT: jestem laską tak dla Twojej uwagi :P
Ostatnio zmieniony przez Truchlo 2016-11-17, 18:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Poziom: 17 HP   4%   25/630
   MP   100%   301/301
   EXP   90%   37/41
Użytkownik sd19 


Informacje
Wiek: 22
Dołączył: 17 Lis 2016

Posty: 4
Skąd: Toruń
Wysłany: 2016-11-17, 18:54   

http://www.morele.net/inventory/info/WDtYya/ w takim razie coś takiego ?
 
     
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   33%   3/9
Użytkownik [ZPTT]Truchlo 



Informacje
Wiek: 21
Dołączyła: 31 Paź 2016

Posty: 368
Skąd: okolice Katowic
Wysłany: 2016-11-17, 18:57   

sd19 napisał/a:
http://www.morele.net/inventory/info/WDtYya/ w takim razie coś takiego ?

Chyba nie rozumiesz problemu...
ŻADNA część nie pasuje do żadnej. Procesor za słaby, musi być minimum 3.3GHz do wieśka.
Idź do salonu, gdzie ci wytłumaczą o co chodzi albo wejdź i na tej stronie sobie składaj, bo ona po wybraniu płyty głównej pokazuje ci tylko części, które pasują...
https://www.komputronik.p...uQ&gclsrc=aw.ds
 
     
Poziom: 17 HP   4%   25/630
   MP   100%   301/301
   EXP   90%   37/41
Użytkownik Monetkouer 


Informacje
Wiek: 18
Dołączył: 02 Sie 2015

Posty: 231
Skąd: Racibórz
Ostrzeżeń:
 9/3/6
Wysłany: 2016-11-17, 19:01   

[quote="Truchlo"]Będziesz miał się ciężko wstrzelić... jak na moje oko, to masz wszytko do wymiany, kolego, bo twojej płyty głównej już nie produkują z tego co widzę, więc zakładam, że będzie mieć stare sockety i w DDR2 w najlepszym wypadku, a do pana Gerarda przydałoby się DDR4 lub GDDR5, żeby tak 6GB grafy weszło (która używana plasuje się od 1500zł do 2300; zależnie czy po znajomości i jakiej firmy) + bez 8BG (najlepiej 16) ramu se nie pośmigasz za bardzo :P
[o procku nawet sił nie mam wspominać, a o głównej zapomnij XD]

REASUMUJĄC: No do, pal. Tak po taniości by się to ze 5 do 4 koła minimalnie wyszło, z używkami i naszym kochanym VATem :P
(jeśli się mylę, to proszę o poprawkę, ale ja w sumie robiłam mocno po taniości kompa rok temu i mnie ósemkę wyszedł XD)
:ups:[/quote]

Wystarczy GTX 970 8GB ramu mniejsza z dyskiem xD
INTEL CORE I3-6100 3.70GHZ

Szczerze mój kumpel to ma i gra.
_________________
monetkouer@ptt-klan.pl
 
     
Poziom: 14 HP   1%   4/426
   MP   100%   203/203
   EXP   21%   7/33
Użytkownik [ZPTT]Talib 
Znajomy PTT



Informacje
Wiek: 19
Dołączył: 27 Paź 2016

Posty: 29
Skąd: Kościerzyna
Wysłany: 2016-11-17, 19:04   

Truchlo napisał/a:
sd19 napisał/a:
http://www.morele.net/inventory/info/WDtYya/ w takim razie coś takiego ?

Chyba nie rozumiesz problemu...
ŻADNA część nie pasuje do żadnej. Procesor za słaby, musi być minimum 3.3GHz do wieśka.
Idź do salonu, gdzie ci wytłumaczą o co chodzi albo wejdź i na tej stronie sobie składaj, bo ona po wybraniu płyty głównej pokazuje ci tylko części, które pasują...
https://www.komputronik.p...uQ&gclsrc=aw.ds
Jeśli pójdzie do komputronika zrobi błąd swojego życia i przeplaci około 1000zł więc zamist tracenia czasu polecam zalecane.pl zakładka komputery gamingowe i masz najlepsze w danych cenach zestawy komputerowe potem po prostu musisz znaleźć te części na morelach i zamawiać. Mam zle wspomnienia z komputronikiem dlatego odradzam
 
     
Poziom: 4 HP   0%   0/61
   MP   100%   29/29
   EXP   18%   2/11
Użytkownik [ZPTT]Truchlo 



Informacje
Wiek: 21
Dołączyła: 31 Paź 2016

Posty: 368
Skąd: okolice Katowic
Wysłany: 2016-11-17, 19:11   

Monetkouer napisał/a:
Wystarczy GTX 970 8GB ramu mniejsza z dyskiem xD
INTEL CORE I3-6100 3.70GHZ

Szczerze mój kumpel to ma i gra.


Ale musi jeszcze główną zmienić ze swojej starej i ją dopasować.

Talib napisał/a:
Jeśli pójdzie do komputronika zrobi błąd swojego życia i przeplaci około 1000zł więc zamist tracenia czasu polecam zalecane.pl zakładka komputery gamingowe i masz najlepsze w danych cenach zestawy komputerowe potem po prostu musisz znaleźć te części na morelach i zamawiać. Mam zle wspomnienia z komputronikiem dlatego odradzam


Ich strona jest akurat super do dopasowywania części, jeśli się ktoś nie zna, a co do ich salonów, to każdy inaczej wygląda. Ja akurat miałam znajomego w jednym i dałam im tylko części do zamówienia i do poskładania. Składanie jest w cenie sprzętu, a znowu te "przepłacanie" to nie za bardzo, bo młody VAT i tak musi zapłacić - zapłaci go nawet więcej jak zamówi sam, bo wtedy jest 23% a salony sieciowe mają go po 18% (wiem, bo się tym zajmuję niejako).
 
     
Poziom: 17 HP   4%   25/630
   MP   100%   301/301
   EXP   90%   37/41
Użytkownik [ZPTT]Talib 
Znajomy PTT



Informacje
Wiek: 19
Dołączył: 27 Paź 2016

Posty: 29
Skąd: Kościerzyna
Wysłany: 2016-11-17, 19:11   

Truchlo napisał/a:
sd19 napisał/a:
http://www.morele.net/inventory/info/WDtYya/ w takim razie coś takiego ?

Chyba nie rozumiesz problemu...
ŻADNA część nie pasuje do żadnej. Procesor za słaby, musi być minimum 3.3GHz do wieśka.
Idź do salonu, gdzie ci wytłumaczą o co chodzi albowiem wejdź i na tej stronie sobie składaj, bo ona po wybraniu płyty głównej pokazuje ci tylko części, które pasują...
https://www.komputronik.p...uQ&gclsrc=aw.ds
Jestem ciekawy Twojego pc na który w zeszłym roku wydalas 8k :beer:
 
     
Poziom: 4 HP   0%   0/61
   MP   100%   29/29
   EXP   18%   2/11
Użytkownik [ZPTT]Talib 
Znajomy PTT



Informacje
Wiek: 19
Dołączył: 27 Paź 2016

Posty: 29
Skąd: Kościerzyna
Wysłany: 2016-11-17, 19:13   

Truchlo napisał/a:
Monetkouer napisał/a:
Wystarczy GTX 970 8GB ramu mniejsza z dyskiem xD
INTEL CORE I3-6100 3.70GHZ

Szczerze mój kumpel to ma i gra.


Ale musi jeszcze główną zmienić ze swojej starej i ją dopasować.

Talib napisał/a:
Jeśli pójdzie do komputronika zrobi błąd swojego życia i przeplaci około 1000zł więc zamist tracenia czasu polecam zalecane.pl zakładka komputery gamingowe i masz najlepsze w danych cenach zestawy komputerowe potem po prostu musisz znaleźć te części na morelach i zamawiać. Mam zle wspomnienia z komputronikiem dlatego odradzam


Ich strona jest akurat super do dopasowywania części, jeśli się ktoś nie zna, a co do ich salonów, to każdy inaczej wygląda. Ja akurat miałam znajomego w jednym i dałam im tylko części do zamówienia i do poskładania. Składanie jest w cenie sprzętu, a znowu te "przepłacanie" to nie za bardzo, bo młody VAT i tak musi zapłacić - zapłaci go nawet więcej jak zamówi sam, bo wtedy jest 23% a salony sieciowe mają go po 18% (wiem, bo się tym zajmuję niejako).
Na morelach mają niski VAT z tego co wiem . A co sądzisz o komputerach ze strony zalecane.pl
 
     
Poziom: 4 HP   0%   0/61
   MP   100%   29/29
   EXP   18%   2/11
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  





Odwiedź nas



Wszelkie prawa zastrzeżone przez PTT-Klan.pl

Zakaz kopiowania jakichkolwiek elementów strony bez zgody autora!!!
Administracja nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci wysylane przez userów!!

Rok Założenia: 2005

Modyfikacje: WoDzU

ForumUżytkownicyGrupyStatystykiAlbumDownloadSzukajFAQ